Cerita Auto

Suzuki Swift 1.2L Dapat Enjin Dualjet Baru Untuk Segmen Penjimatan Bahan Api Terbaik

Suzuki akan menawarkan pada tahun 2015 untuk pembeli Eropah enjin petrol 1.2. liter yang yang baru menggunakan penyuntik bahan api berkembar bagi ekonomi bahan api yang lebih untuk Swift yang sangat popular ini. Walaupun kuasa berkurangan berbanding petrol 1.2 liter sekarang dengan 90PS (89hp) berbanding 94PS (93hp), enjin Dualjet 1.2 liter baru ini peroleh kenaikan tork  dengan120Nm di 4,400rpm berbanding 118Nm di 4,800rpm, tetapi yang paling penting, Suzuki mendakwa 16 % peningkatan dalam ekonomi bahan api.

Suzuki-SwiftU

Dibantu oleh penambahan Engine Auto Stop Start (EASS)dan perubahan kecil kepada nisbah gear, Swift 1.2L Dualjet perolehi 4.3l / 100km. pada kitaran penggunaan bahan api gabungan. Tambahan pula, pelepasan CO2 telah dikurangkan kepada 99g / km. Ini bermakna model Swift dengan enjin ini, kini dikecualikan daripada caj VED (Eksais Kenderaan)

Previous post

Jam dari Apple. Adakah Ianya Satu Keperluan Untuk Pemandu?

Next post

Ferrari Tingkatkan Produksi

Ross Hadi

Ross Hadi

14 tahun bikin burger, 21 tahun mengacara, 8 tahun borak kereta dan kini ... berkongsi sama!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>