unnamed (8)
Jejak Makan

Mozer’s Subang Parade @ Subang #JejakMakanRoss 019

    Address: 585, Jalan Kemajuan Subang, 47500 Subang Jaya, Selangor, Malaysia Phone:+60 3-5612 4766 Hours: 10:00 am – 11:30 pm FIT:  https://www.facebook.com/pages/Mozers-Subang-Parade/937955306259430 Gohed Gostan Rating:  #RossEatBeat #JejakMakanRoss 019 dengan Waze: https://waze.to/lr/hw281x8gy0

READ MORE →
Screen Shot 2016-03-12 at 6.59.54 PM
Jejak Makan

Lala Chong Kayu Ara Seafood Restaurant @ Kampung Sungai Kayu Ara #JejakMakanRoss 018

Lala Chong Kayu Ara Seafood Restaurant  Address: Jalan Cempaka, Kampung Sungai Kayu Ara, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia Phone:+60 3-7728 1906 FIT:  https://www.facebook.com/Lala-Chong-Seafood-Restaurant-287338984627630/ Rating Gohed Gostan: #RossEatBeat #JejakMakanRoss 018 dengan Waze: https://waze.to/lr/hw283b0u8v

READ MORE →
unnamed (7)
Jejak Makan

Bowery Petit @ TTDI KL #JejakMakanRoss 017

Bowery Petit Address: 48, Persiaran Zaaba, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur, Malaysia Talipon:+60 3-7710 0295 Waktu Perniagaan:  8AM–11PM FIT:  https://www.facebook.com/BoweryPetitZaabaTheBoweryGroup/ https://www.instagram.com/explore/locations/1008514381/ Rating Gohed Gostan:     #RossEatBeat #JejakMakanRoss 017 dengan Waze:  https://waze.to/lr/hw283befqz  

READ MORE →
unnamed (6)
Jejak Makan

Kedai Kopi Pak Lang @ Port Dickson, Negeri Sembilan #JejakMakanRoss 016

  Kedai Kopi Pak Lang Address: Jalan Raja Aman Shah, Kampung Bahasa Kapor, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia Phone: +60 17-234 9718     Rating Gohed Gostan:     #RossEatBeat #JejakMakanRoss 016 dengan Waze:  https://waze.to/lr/hw22qk7jjn  

READ MORE →
IMG_1867
Jejak Makan

Kafe Long Beach @ Batu Ferringhi, Penang #JejakMakanRoss 015

Kalau ke Penang sinilah salah satu hala tuju saya. Saya kesini untuk Fried Koay Teow dan Fried Oyster Uncle dan Auntie ini. Paling best di Penang pada pendapat saya. Ikan bakar tempat ni pun ok. Paling cepat dan senang. Pembuka selera sambil tunggu pesanan lain sampai. Bawang Goreng. Semua jenis makanan …

READ MORE →
IMG_1801
Jejak Makan

Goreng Pisang @ Tanjung Bungah, Penang #JejakMakanRoss 014

Walaupun saya lahir di Kuala Terengganu saya membesar di Pulau Pinang dan goreng pisang ini sudah berada di bus stop Tanjung Bungah ini sejak tahun 60an lagi. Saya berani cakap yang goreng pisang tepung ranggup krispi halus begini mereka yang mulakan. Sekarang goreng pisang serupa ini ada di merata tempat …

READ MORE →
IMG_1741
Jejak Makan

Cendol Taiping @ Bismillah Cendol, Jalan Barrack, Taiping #JejakMakanRoss 013

Sepupu bagi tau kalau pergi Taiping kena singgah cendul Taiping. Dulu bawah pokok. Sekarang dah pindah 50 meter jer dari tempat asal. Pokok dah kena tebang. Kalau pusing pusing sini ada dua lagi warung cendul. Yang di recommend yang ini so kita try yang ini.   Pusing pusing jumpa juga. Bukan …

READ MORE →
IMG_6349
Jejak Makan

Restoran Hua Mui @ Jalan Trus, Johor Bahru #JejakMakanRoss 012

A video posted by Ross Hadi (@gohedgostan) on Dec 6, 2015 at 8:30am PST Kita telah berodyssey dengan sebuah Odyssey di Johor Bahru baru-baru ini dan restoran ini adalah salah satu dari kemuncak pengembaraan kami. So in LOVE kan. I  heart you. Keluraga saya yang Berodyssey dalam Odyssey dengan saya. Dia …

READ MORE →
IMG_1717
Jejak Makan

Yik Mun Pau @ Tanjung Malim #JejakMakanRoss 011

Lewat 60an dan awal 70an, bapa saya selalu singgah sini kalau kita lalu sini. Pergi dan balik. Sekarang giliran saya pula.  Kadang kadang kalau dah boring hari minggu pun saya pergi makan pau dan balik. Lokasi  sama tetapi jalan dah berubah sikit. Sebelum PLUS, bandar kecil ini agak ramai pengunjung …

READ MORE →
IMG_7813
Jejak Makan

Kedai Kopi Hai Peng @ Cukai Terengganu #JejakMakanRoss 010

Dah lama saya nak cuba yang ini. Masuk TV beberapa kali. Banyak bloggers buat liputan. Tetapi setiap kali saya pergi dia tutop. Kali ini saya agak mesti buka. Ianya bukan musim perayaan dan bukan hujung minggu. Perjalanan balik ke KL dari KT saya buat keputusan untuk mencuba nasib. Ianya hari …

READ MORE →