unnamed (6)
Jejak Makan

Kedai Kopi Pak Lang @ Port Dickson, Negeri Sembilan #JejakMakanRoss 016

  Kedai Kopi Pak Lang Address: Jalan Raja Aman Shah, Kampung Bahasa Kapor, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia Phone: +60 17-234 9718     Rating Gohed Gostan:     #RossEatBeat #JejakMakanRoss 016 dengan Waze:  https://waze.to/lr/hw22qk7jjn  

READ MORE →
IMG_1867
Jejak Makan

Kafe Long Beach @ Batu Ferringhi, Penang #JejakMakanRoss 015

Kalau ke Penang sinilah salah satu hala tuju saya. Saya kesini untuk Fried Koay Teow dan Fried Oyster Uncle dan Auntie ini. Paling best di Penang pada pendapat saya. Ikan bakar tempat ni pun ok. Paling cepat dan senang. Pembuka selera sambil tunggu pesanan lain sampai. Bawang Goreng. Semua jenis makanan …

READ MORE →
IMG_1801
Jejak Makan

Goreng Pisang @ Tanjung Bungah, Penang #JejakMakanRoss 014

Walaupun saya lahir di Kuala Terengganu saya membesar di Pulau Pinang dan goreng pisang ini sudah berada di bus stop Tanjung Bungah ini sejak tahun 60an lagi. Saya berani cakap yang goreng pisang tepung ranggup krispi halus begini mereka yang mulakan. Sekarang goreng pisang serupa ini ada di merata tempat …

READ MORE →
IMG_1741
Jejak Makan

Cendol Taiping @ Bismillah Cendol, Jalan Barrack, Taiping #JejakMakanRoss 013

Sepupu bagi tau kalau pergi Taiping kena singgah cendul Taiping. Dulu bawah pokok. Sekarang dah pindah 50 meter jer dari tempat asal. Pokok dah kena tebang. Kalau pusing pusing sini ada dua lagi warung cendul. Yang di recommend yang ini so kita try yang ini.   Pusing pusing jumpa juga. Bukan …

READ MORE →
IMG_6349
Jejak Makan

Restoran Hua Mui @ Jalan Trus, Johor Bahru #JejakMakanRoss 012

A video posted by Ross Hadi (@gohedgostan) on Dec 6, 2015 at 8:30am PST Kita telah berodyssey dengan sebuah Odyssey di Johor Bahru baru-baru ini dan restoran ini adalah salah satu dari kemuncak pengembaraan kami. So in LOVE kan. I  heart you. Keluraga saya yang Berodyssey dalam Odyssey dengan saya. Dia …

READ MORE →
IMG_1717
Jejak Makan

Yik Mun Pau @ Tanjung Malim #JejakMakanRoss 011

Lewat 60an dan awal 70an, bapa saya selalu singgah sini kalau kita lalu sini. Pergi dan balik. Sekarang giliran saya pula.  Kadang kadang kalau dah boring hari minggu pun saya pergi makan pau dan balik. Lokasi  sama tetapi jalan dah berubah sikit. Sebelum PLUS, bandar kecil ini agak ramai pengunjung …

READ MORE →
IMG_7813
Jejak Makan

Kedai Kopi Hai Peng @ Cukai Terengganu #JejakMakanRoss 010

Dah lama saya nak cuba yang ini. Masuk TV beberapa kali. Banyak bloggers buat liputan. Tetapi setiap kali saya pergi dia tutop. Kali ini saya agak mesti buka. Ianya bukan musim perayaan dan bukan hujung minggu. Perjalanan balik ke KL dari KT saya buat keputusan untuk mencuba nasib. Ianya hari …

READ MORE →
IMG_9981
Jejak Makan

Kedai Roti Canai Hot Hot @ Kuala Terengganu #JejakMakanRoss 009 dengan Hyundai Sonata

Terus terang saya cakap kalau di Kuala Terengganu memang susah nak cari kedai makan mamak. Susah nak cari roti canai mamak. Sebelum Mydin menyerang Terengganu memang tak ada. Itulah yang saya ingat. Dalam lebih dari setengah abad saya berulang alik ke Kuala Terengganu tidak ada sesiapapun yang bagi tahu saya …

READ MORE →
IMG_9604
Jejak Makan

Mee Goreng Bangkok Lane @ Ameen Bistro #JejakMakanRoss 008

Memang ramai akan setuju, yang tahu lah, bahawa Mee Goreng Mamak di Bangkok Lane, Pulau Tikus, Penang memang sedap giler. Setiap kali saya ke sana sudah pasti saya akan singgah dan pekenakan dia. Kalau tidak kunjungan ke Penang macam tak lengkap. Tapi saya hanya mampu ke Penang setahun sekali. Kalau …

READ MORE →
IMG_6797
Jejak Makan

A Pie Thing #JejakMakanRoss 007

Ada hidangan set.     Boleh pilih topping mana yang anda suka. Kalau saya, hantam semua.     Ini rupanya pie asal. Pie ori macam ni lah. Kulit kerak tepungnya tebal dan berat.   Hijau kacang Pea mash. Kuning ubi kentang mash. Chocolat, kuahnya dan yang bawah sekali Pienya.   …

READ MORE →